Pratik Yemek Tarifleri: Sodalı Peynirli Börek

29 Ekim 2016 Cumartesi

Sodalı Peynirli Börek

Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli puf kabaran börek tarifim için;

Malzemeler:

4 adet yufka
3 yumurta
2 soda ( birisi harç diğeri üzeri için)
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağ

İç Harcı İçin; Beyaz peynir, maydanoz

Yapılışı:

Fırın tepsisinin tabanını sıvıyağ ile fırçaladıktan sonra ilk yufkayı serelim. Yufkanın dört tarafı da fırın tepsisinden taşacaktır. O şekilde kalsın. Buruşturarak sıkıştırmaya çalışmayalım. İlk kattan sonra eritilen tereyağından biraz gezdirilir, ikinci yufka serilir. İkinci yufkadan sonra beyaz peynir maydanoz karışımını yayalım. Üçüncü kat yufkayı serdikten sonra tereyağı gezdirelim. 4. kat yufkayı serelim. Kenarlardan taşan yufkaları bohça katlar gibi tepsinin yukarısında katlayalım.

Böreğimizin üzerine dökmek için harcımızı hazırlayalım. 3 yumurta, yağ, madensuyunun bir tanesi karıştırılır.

Tepside ki böreği dilimleyelim. Dilimledikten sonra hazırlanan harcı pay edelim. Börek 3-5 dakika bu karcı çektikten sonra ikinci maden suyunu pay edelim. Susamla süsledikten sonra 180  derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. 50-55 dakika da pişti.



Akşam yemeği olarak fırında beşamel soslu karnabahar yaparsanız, yanında servis edebilirsiniz. Tarifi için; fırında beşamel soslu karnabahar tıklayabilirsiniz.


                                                                  Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder