Pratik Yemek Tarifleri: Zeytinyağlı Kuru Barbunya

26 Ekim 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Kuru Barbunya

Etli yemek çeşitlerinin yanında meze olarak soğuk servis etmeyi daha çok seviyorum. Bu tarifle isterseniz sıcak isterseniz soğuk servis edebilirsiniz. Tercih size kalmış. Tek yapmanız gereken suyun miktarını dileğiniz gibi ayarlamak.

(2 kişilik)

Malzemeler:

1 çay bardağı kuru barbunya
1 soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Karabiber, tuz
2 adet kesme şeker

Yapılışı:

Öncelikle barbunyaları tencereye aldığınızda boylarını geçecek kadar su ekleyip siyah suyu çıkana kadar haşlıyoruz. Bu suyuyla bir süre bekletiyoruz. İnce doğradığımız soğanları zeytinyağda kavuralım. Salçaları ve baharatları ekleyelim. Havucunuz inceyse direk yuvarlak olarak ama biraz kalınsa ikiye bölerek yuvarlak yuvarlak kesip, ekleyelim. Barbunyanın siyah suyunu süzüp sudan geçirelim.



 Havucun üzerine eklediğimiz barbunyaları da biraz kavurduktan sonra toz şekeri ekliyoruz. Eğer meze olarak kullanacaksanız 3 parmak geçecek kadar su eklemeniz yeterli. Ben düdüklüde yaptım. Benim düdüklüm iki kademeli. 1. kademesi daha ağır pişiriyor. 1. kademe de 20 dakika kadar pişti.



Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder