Pratik Yemek Tarifleri: Etsiz Zeytinyağlı Türlü

1 Kasım 2016 Salı

Etsiz Zeytinyağlı Türlü

Etsiz zeytinyağlı türlü tarifinin malzemeleri ve yapılışından önce bir püf noktaya değinmek istiyorum.

Patlıcanların acımsı tadından rahatsızsanız bu püf noktaları uygulamalısınız.

Patlıcana o acı tadını veren nedir? Kabuklarıdır. Kabuklarını alacalı soyduktan sonra 15 dakika kadar tuzlu suda bekletmeliyiz. Suya 2-3 yemek kaşığı kadar tuz katalım, doğranan patlıcanları kattıktan sonra patlıcanların üzerine yarım limon suyu gezdirelim.





Limon suyu patlıcanların bekleme sırasında kararmasını önleyecek. Tuzlu suda bekletmek ise patlıcanın acımsı tadını kıracak.





Çıkan suyun bariz görülmesi için ;  







Bu işlemden bahsettiğimize göre, gelelim tarife;

(2-4 kişilik)
Malzemeler:

2 tane patlıcan
2 tane kabak
1 tane yeşil biber
1 tane domates 
1 tane patates 
1 tane soğan 
3 diş sarımsak 
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı içme suyu
Karabiber, kırmızı biber, tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
Patlıcanlar gibi kabaklarda alacalı soyulur. 
Zeytinyağda küp kesilen soğan ve sarımsaklar kavrulur. Baharatlar ve salçalar eklenir.
Kavurma işlemi devam ederken sırasıyla biber, kabak, patlıcan,domates eklenir.
Sebzeler suyunu salar, daha sonra 3 bardak su eklenir. 

Kısık ateşte pişmeye bırakılır.


Afiyetler olsun...

Videosunu izlemek isterseniz; 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder